top of page

Over Anoã

Waarom voeding

Voeding heeft altijd een belangrijke plek in mijn leven gehad. Mijn ouders waren macrobiotisch en ik werd daarmee (op)gevoed.

Ik volgde al op jonge leeftijd opleidingen Shiatsu Massage en Chinese geneeskunde. Holistische inzichten verbreedden mijn horizon en inspireerden mij de richting op te gaan waar ik me nu bevind.

Zelf heb ik een aantal operaties moeten ondergaan. Het gevoel dat ik in de steek werd gelaten door mijn eigen lichaam, maakte een grote indruk op mij. Eenmaal thuis, besloot ik dat ik alles zou doen om zo gezond mogelijk te leven om de kans op weer een ziekenhuisopname te vermijden. Alles wat ik kon lezen over de invloed van voeding op de gezondheid verslond ik.

Na de geboorte van mijn dochter vroeg ik me af of een vegetarisch voedingspatroon verantwoord was bij het voeden van een kind. Zo is mijn onderzoek naar voeding weer gestart, dit keer gericht op de groei en cognitieve ontwikkeling van mijn kind.  

Ik raakte overtuigd dat verstandige voedingskeuzes een groot onderdeel van de weg is naar een gezonder en gelukkiger leven. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen over het onderwerp voeding en gezondheid. Het is de reden dat ik de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool ben gaan volgen en inmiddels heb afgerond. Door mij te professionaliseren op het gebied van voeding, kan ik anderen begeleiden.

In 2018 heb ik mijn diëtistenpraktijk opgericht om mijn passie voor gezonde en lekkere voeding te delen. Ik kijk uit naar een ontmoeting met jou.

Specialisaties:

 

Natuurvoedingskok (in opleiding)

 • Masterclass Mineraaldisbalans en zware metalen - De oorzaak van chronische Klachten 

 • Masterclass voedingsintolerantie en voedingsinterventies 

 • Darmtherapie 

 • Post HBO kinderdiëtetiek

 • Seminarie cognitieve achteruitgang door veroudering

Vakken tijdens de opleiding voeding en diëtetiek:

 • Keuzemodule Motivational Interviewing 

 • Minor sportpsychologie 

 • Keuzemodule stofwisselingsziekte 

 • Minor psychiatrie, medicatie en voeding 

 • Keuzemodule alternatieve voeding 

 • Keuzemodule complementair alternatieve geneeswijzen 

 

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de keuken te vinden. De keuken is mijn laboratorium, daar experimenteer ik en maak smakelijke menu’s die ik deel met mijn gezin, vrienden en familie.

Mijn yoga mat is een geliefde stek. Het is de plek waar ik tot mijzelf kom.

In het weekend ga ik het liefst met mijn gezin naar buiten. Ik wandel graag op het strand of in een bos. De fiets is mijn favoriete transportmiddel.

 

In de vakantie ga ik voor het avontuur en zoek ik samen met mijn gezin een mooi strand waar we kunnen (kite)surfen, of een mooi bergachtig gebied waar we kunnen wandelen of klimmen.

bottom of page